Güvenin Doğması ve Liderlik


NEDEN = İNANÇ
NASIL = EYLEM
NE = SONUÇLAR

Güven, yapılacaklar listesinde olup yanına tik atılacak bir şey değildir. Güven bir duygudur. Akılcı ve mantıklı deneyimlere dayanmaz. Bazı insanlara ve kurumlara işler yolunda gitmese bile güveniriz. Bazılarına ise her şey yolundayken dahi güvenemeyiz.

Güven insanlarla kurulan ilişkilerin, Onlar'ın değerlerini ve inançlarını paylaşmanız sonucunda doğar. Yaptığınızı NEDEN yaptığınızı somutlaştırmak zorundasınız. NEDEN sadece bir inanç, NASIL inanca giden yolda atılan adımlar, NE'ler ise sonuçlardır.

Lider olmakla Liderlik etmek aynı şey değildir. Lider Olmak : En yüksek aşamadır. Liderlik Etmek : Diğer insanların kendi istekleri ile arkanızdan gelmesidir. Onlar bunu zorunda oldukları için ya da para karşılığı yapmazlar, istedikleri ve inandıkları için yaparlar.

Liderlik edenler, güven duygusu oluştururlar. Çünkü liderin izinden gidenler, kararların takımın yüksek hayrına alındığına gönülden inanırlar. Güvenen kişiler ellerinden gelenin en iyisini değil; OLMASI İÇİN GEREĞİNİ yaparlar. Çünkü kendilerinden daha büyük bir amaç uğruna emek verdiklerini hissederler.

Alıntı ve etkileşim : "Simon Sinek-Start With Why"

Yorumlar