Başarı İçin Bir Strateji


Kalbinizin derinliklerinde yatan arzu ve istekleriniz neler? Yapmadan ölürseniz gözünüz açık mı gider? Eğer böyle bir tutku ile hayata bağlıysanız yazının kalanını okuyun. Yoksa zaman kaybı olacaktır. 

Devam ettiğinize göre bu meydan okuma işe yaramış demektir. Hemen şimdi önünüzdeki kağıda hayallerinizi yazmanızı öneririm. Kağıdınız yoksa gömleğinizin koluna yazın, yeter ki yazın.

Çekingen ama mütevazi bir kişi iseniz hayal kırıklıkları ile dolu bir yaşamınız var demektir. Sadece mütevazi olursanız ne istediğinizi söyleyemezsiniz. Cesaretiniz enerji kaynağınızdır.Sırf iyi niyetli olduğunuz için insanların Size katılmalarını beklemeyin. Siz cesurca gidip sormadıkça kimse Size katılmaz.

Ağzımızdan çıkan kelimeleri önemlidir. Sözleriniz takip edilir. Fakat sözleriniz, mesajınızın sadece %8'ini taşıyabilir. Büyük kısmı oluşturan %92'lik kısımı neler oluşturur? 

Şöyle bir bakalım ;

  • Tavrınız
  • Tavrınızdaki duygu yükü
  • Duygularınızın nedeni
  • Nedenlerinizin kaynağı
Hayat deneyimleriniz sayesinde nedenlerinizi bulursunuz. Nedenleriniz duygularınızı oluşturur. Duygularınızın yoğunluğu da tavrınızı destekler. Tüm bunlar birbirine bağlıdır. Bu bütünlüğü mantığınız ile yorumlamayın. Mekanik olarak sonuç vermez. 

"İhtiyacım var" duygusunun altında Hayatta Kalma Bilinci,
"Yapmam gerekiyor" duygusunun altında Güvenlik Arayışı,
"İstiyorum" duygusunun altında Sosyal Kazanç,
"Bunu seçiyorum" duygusunun altında Kişisel Gelişim,
"Bunu seviyorum" duygusunun altında Kişisel Tatmin isteği yatar.
a
m
a
"Bu fikir beni çağırıyor" diyenler Kendilerini Tamamlar.

Büyük düşünenler karşı koymazlar. Ön yargısızca araştırma yapar ve iyi hissediyorlarsa teslim olurlar. İlham almaya çalışırlar ve çalışırlar.

Küçük düşünenler umutsuzdur. Ön yargılı bakışları onların daha iyiyi bulmalarını engeller. Direnirler, esareti seçerler ve razı olurlar.

Sön söz : "Geleceğinizi okuduğunuz kitaplar ve birlikte olduğunuz kişiler ile yaratırsınız"

Not: Yazımın bir kısmında Ellie Drake'nin konuşma kayıtlarından esinlendim.

Yorumlar

  1. teşekkürler,devamında başka yazılar da bekliyoruz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder