Etkilemek mi? Etkilenmek mi?

Etkilemek mi? Etkilenmek mi?

Hayatınızı ne değiştiriyor?

İletişimin hızlı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Entelektüel deyimle basılı ve görsel medya olarak her yerimizden fışkırıyor. İstemesek de teknoloji sayesinde her şeyden haberdar oluyoruz. Çok mu lazım?

Sabah ilk işiniz televizyonu açmak, işe gittiğinizde ilk iş internette haberlere göz atmak, öğle molasında  surat kitabında eş dost ne yemiş, nerelere gitmiş gibi şeyleri takip etmek mi? Bu sırada birileri hedeflerine ulaşıyor.

Sessiz sedasız ..

Suyun üstü çalkalanıp dururken altında neler oluyor? Merak eden var mı? Peki farklı bir gözlükle bakan var mı? Daha önceki yazılarımdan birinde söz etmiştim: Belkide farklı bir kulağa ihtiyacınız var. Yeni sözlere ve bilgilere değil. Alışkanlıklarımızın derinliklerinde kayboluyoruz dostlar. Yukarıda saydım, her gün yaptığımız şeyler sayesinde bu noktadayız.


Peşrevi geçelim..

Tüm hayatınız boyunca ilgilendiğiniz ne varsa hayatınızın kalitesini yükseltti mi? 

İktidar partisi başkanı şunu dedi. Muhalefet altta kalmadı. Dolar kritik seviyeyi aştı. Yüro rekor kırdı. Altın aldı başını Üsküdar. Komşuda kazan kaynadı. Kaynanası camdan atladı..

Eeeee.. Eeeeeeeee.. Kafanıza doldurduğunuz bu bilgiler sayesinde ne kazandınız? Hayat kaliteniz ne kadar yükseldi? Meydana çıkıp lanet olsun yüro yükseliyor diye kendinizi yaksanız gidişat ne olur? Ha bu arada birileri de yüro ya kulum diye basar mı gaza? 

Bizim etkimiz sadece kendimize. Aynaya baktığınızda gördüğünüz kişiyi, açıp baktığınızda cüzdanınızdaki para miktarını, arabanızı, mangalınızı, fön makinenizi, bulaşık deterjanınızı, beslenme şeklinizi, terliğinizi değiştirebilirsiniz. Kendi ekonominizi, ev içi politikanızı değiştirebilirsiniz. Gerisi siz bunları değiştirdiğinizde değişecek. Eve yarım kilo kıyma alamazken komşuya içli köfte yapamazsınız. "Kendisi tok yatarken..." diye başlamış peygamberimiz. Kendisi aç yatarken dememiş. 

Ben ne anlattım; Değiştiremeyeceğiniz şeyler için endişelenip tasalanmak sallanan tahta atta oynamaya benzer. Bir süreliğine sizi oyalar. Fakat Sizi hiçbir yere götürmez.

Yorumlar