Yol Ayrımı



Bu gün geçmişte çok şey beklediğimiz bir gelecekti..



Yaşadığımız sürece seçim yapmak zorunda kalırız. Yaptığımız seçimler geleceğimizi şekillendirir. Hatta "Hayat Seçmektir, Seçmek: Vazgeçmektir" sözünü bir çoğumuz duymuş fakat bu söze anlam katamamıştır. Hayatımızın bütününü oluşturan parçacıklar bizim seçimimiz ise ve bu seçimlerin farkındaysak fazla söze gerek yok. Sanırım asıl derinlik "Seçmek : Vazgeçmektir" kısmında. Vazgeçmek .. Belki de bizi özgür kılan da bu. Eşinizi seçerken ya da O sizi seçerken diğer tüm seçenekler devre dışı kalmamış mıydı? Çocuk sahibi olduysanız birkaç yıllığına çok sevdiğiniz gece uykularından vazgeçtiğiniz anlamına gelmiyor mu? Tatilinizi sahilde, kumların üzerinde geçirme kararı aldığınızda bir yaylada yürüyüş yapmaktan vazgeçmiş sayılmaz mısınız? 

Peki ya mesleklerinizi seçerken .. Hayaliniz o muydu? Yoksa nihayetsiz seçenekler arasından mı seçtiniz? Hayaliniz ya orkestra şefi olmaksa. Ya da bir su altı fotoğrafçısı. Belki de yazar. Bir operet. O içinizi ısıtan obua sanatçısına bakarken ne hissettiniz?

Onlar hayallerini izlediler. Onlar yol ayrımına geldiklerinde kalbinin sesini dinleyenlerdi. Şanslı mıydılar? Bir de Onlar'a sorun.

Nicole Cary'yi duyan var mı? Yol Ayrımı kitabını yanımdan pek ayırmam. 67 sayfa. Fakat her okuduğumda aklıma yeni isimler geliyor. Bu kitabı onlara da okutmalıyım diyorum.

Yorumlar