Hedefin Gücü



Önemli Nokta


Arzu duyduğunuz bir hedef belirleyip, o hedefe ulaşmak için çalışmaya karar verdiğinizde sahip olduğunuz enerji kat kat artar. Birçok insan önlerine hedef koyup sahip oldukları her şeyi o hedefe ulaşmada kullandıklarında yeni enerji kaynakları bulmaya başlarlar. Hedefler sıkıntıyı ortadan kaldırır. Hedefler bir çok kronikleşmiş hastalığa iyi gelir.

Biraz daha derinlere inelim.


Hedefiniz Sizin için vazgeçilmez olduğunda ona ulaşmak için gereken fiziksel gücü, enerjiyi ve heyecanı elde edersiniz. Aynı oranda değerli başka bir şey de elde edersiniz: Doğrudan hedefinize giden yolda sizi bekleyen şaşırtıcıları engelleyecek "otomatik oluşumlara" sahip olursunuz.

Hiçbir şekilde terk edilmeyen bir hedefe sahip olmanın en ilgi çekici yanı; Bunun kişiyi, hedefe ulaştırmak için sürekli ayakta tutmasıdır. Bu boş bir laf değildir. Ne mi olur? Hedefin kendisi bilinçaltına yerleşir. Bilinçaltınız daima dengededir. Fakat bilinciniz, bilinçaltınızın düşündüğü şeyleri yönetemediği sürece dengede değildir. Bilinçaltından destek gelmediği sürece kişi şüpheci, kararsız ve çekingendir. Oysa hedef bilinçaltınıza yerleştiğinde siz, otomatik olarak doğru reaksiyonu göstermeye başlarsınız. Bilinciniz doğru ve net düşünmeye açıktır.


Öte yandan hedefi olmayan kişi, kendisine yardımcı olacak otomatik oluşumlardan yoksundur. Kafası çok çabuk karışır. Davranışlarında kendine özgü bir kararlılık yoktur. Esen rüzgarlar Onu farklı yerlere sürükler. İronik olanı şudur : Bu kişinin, ne yapması gerektiği konusunda daima bir fikri vardır. Tutarlı bir hedefinin olmaması nedeni ile kişi sıradanlığın çukurlu yollarında bocalar durur.



Kaynak : "Büyük Düşünmenin Büyüsü - Magic Of Thinking Big David J. Schwartz

Yorumlar